SurTec-Eurosjaj d.o.o. otvara firmu u Hrvatskoj i u Srbiji

SurTec-Eurosjaj d.o.o. otvara firmu u Hrvatskoj i u Srbiji

Uvođenjem novih tehnologija u firmu i sa novim investicijama stižu i novi upiti za proširenje posla, a neki od njih su iz zemalja regije Srbije, Hrvatske, Slovenije, te je zbog takvih zahtjeva tržišta djelatnost kompanije proširena i na susjedne zemlje.  

Pored investicije proizvodnu liniju kataforeznog lakiranja, kompanija je u skorije vrijeme imala i investiciju u restoran koji je smješten u krugu fabrike. U adaptaciju zgrade restorana i opremu je utrošeno oko 300.000 maraka, a kako kaže direktor Badžak, investicija se skoro pa vratila.

Svakako uvođenje nove tehnologije KTL-a se poklopilo i sa standardizacijom firme koja je prošle godine dobila ISO TS standard za autoindustriju.

PROIZVODNJA AUTODIJELOVA ZA FORD, BMW I AUDI

SurTec-Eurosjaj ne miruje, otvaranjem pogona kataforeze ostavljen je prostor za novu liniju.  S obzirom da je trenutni kapacitet skor pa popunjen, ubrzo će početi postavljanje još jedne linije.

Urađen je i projekat za obradu aluminija, a već stižu i upiti od strane firmi iz Gradačca, Mostara...koje rade proizvode od aluminija.

Ovo nije kraj njihovih planova. Pokreću firme i u regionu. U Zagrebu je već aktivna i funkcioniše pod imenom "Eurosjaj Zagreb", dok će u Srbiji funkcionisati pod imenom "Eurosjaj Čačak". Razmišljaju da uskoro pokrenu i firmu u Crnoj Gori.

"Cilj je preko svojih firmi olakšati uvoz i izvoz robe koja dolazi kod nas na zaštitu, odnosno da naši pogoni budu bliže našim kupcima iz regiona", pojašnjava Badžak.

Osim investicija tu su i veliki poslovi, poput proizvodnje autodijelova za BMW, Audi..., a  nedavno je i sa Fordom dogovorena saradnja na proizvodnji uzglavnica za njihova vozila.

Ono što je zanimljivo za ovu kompaniju jeste, da su uz nove investicije stalno radili i na edukaciji kadra, koji je nakon završene obuke uglavnom i zadržan u kompaniji. Također, već tradicionalno kompanija je otvorila put do zaposlenja svim mladim inženjerima mašinstva, hemije ili elektrotehnike.

Tako da se u zadnje dvije godine 25 mladih pridružilo uspješnom timu SurTeca-Eurosjaja i rade u saradnji sa starijim kolegama sa klijentima iz Njemačke.

ŽENE U PROIZVODNIM POGONIMA

Kako je rad u proizvodnji isključivo muški posao u SurTecu-Eurosjaju su od prošle godine dali šansu i ženama da se okušaju u proizvodnji.

Njih dvadesetak je zaposleno, a u pogonu kataforeze planiraju zaposliti još žena, što će se i desiti nakon izgradnje mokrih čvorova i gardarobe.

Članak djelomično preuzet sa: Akta.ba

Share on Twitter

Povezani sadržaj

Komentari (0)